Als Doula ben ik er voor jou,

 

Wát een prachtig moment in jouw leven, je krijgt een kindje! Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal, graag leer ik jou (en je partner als je die hebt) kennen tijdens de zwangerschap. Wat verwacht je van de bevalling, waar kijk je naar uit en waar zie je tegenop? Wat zijn je wensen en je grenzen? Welke dingen hebben jou gevormd in dit leven? Alles wat tijdens deze periode om de hoek komt, is welkom bij mij: je angsten, overtuigingen, vreugde en verlangens. Ook tijdens de bevalling ben ik precies daar waar je me nodig hebt. Keer jij maar naar binnen, dan zorg ik dat je je veilig voelt, samen met je (beval)partner.

Dat naar binnen keren, is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend met alles wat erop je af komt. Je bent nog aan het werk, houdt een huishouden draaiende en ondertussen wil je ook nog voldoende rust nemen en genieten van je zwangerschap. Hoe blijf je dan in contact met je buik, met jezelf en met je kindje? Zodat je kunt vertrouwen op jouw intuïtie en de wijsheid van je lichaam? Ook als je misschien uitgedaagd wordt met het maken van beslissingen rondom de bevalling? Ik help je dichtbij jezelf te blijven en te vertrouwen. Zo wordt jouw zwangerschap én bevalling een bekrachtigende periode in je leven.

Werkwijze

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of we een klik hebben. Wanneer we besluiten samen te gaan werken, plannen we drie afspraken van ongeveer 1,5 – 2 uur in, voor de uitgerekende datum, om elkaar te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Hierin bespreken we de wensen rondom de bevalling. Ik geef jullie informatie over de bevalling en ik help met het opstellen van het bevalplan. Heb je behoefte aan extra afspraken? Dat kan natuurlijk altijd.

Vanaf week 38 ben ik dag & nacht bereikbaar. Vanaf het moment dat jullie dat fijn vinden, kom ik naar jullie toe en ben ik bij de hele bevalling aanwezig om jullie te ondersteunen. Ik blijft tot 1-2 uur na de bevalling. In de kraamweek bel ik nog een keertje om te bespreken hoe het gaat en of er nog iets nodig is om te herstellen en 2-4 weken na de bevalling kom ik langs om de bevalling te bespreken en het traject af te sluiten.

 

Werkgebied

Mijn werkgebied is omgeving Utrecht, midden Nederland; Nieuwegein, Amersfoort, De Bilt, Stichtse Vecht, etc. Tot maximaal 45 min rijden. 

 

Waarom een Doula?

Uit een groot wereldwijd onderzoek is gebleken dat continue ondersteuning tijdens de bevalling vele voordelen heeft. De uitkomsten suggereren een positieve beleving van de bevalling en een vergroting van de draagkracht. Dit is op verschillende manieren en verschillende momenten onderzocht in 11 landen, onder ruim 13.000 vrouwen. Het onderzoek van The Cochrane Collaboration noemt de volgende voordelen:

  • Vaker een spontane bevalling;
  • die gemiddeld korter duurt;
  • minder kans op ingrepen (vacuüm of tang);
  • minder kans op een keizersnede;
  • minder kans op bijstimulatie (Pitocin / Oxytocine);
  • minder behoefte aan pijnbestrijding;
  • grotere tevredenheid over de bevalervaring.
Hier hoor ik graag meer over