Geboorteherstel

 

Kijk jij met negatieve gevoelens terug op de periode van de geboorte (of verlies) van je kindje? Heb je jouw gevoel niet kunnen volgen tijdens de zwangerschap en of geboorte? En gaat dit gepaard met onverklaarbare aanhoudende klachten? Dan mag je spreken van een geboortetrauma. We gaan hierbij af op jouw beleving.

Tijdens de traumatische gebeurtenis ontstaat er een blokkade tussen jouw werkbrein en emotionele brein. Dit kan grote gevolgen hebben; het uitblijven van een volgende zwangerschap, angst voor een volgende bevalling, deze blokkade zorgt voor klachten en (verborgen) stress, wat ook merkbaar kan zijn bij je kindje; veel huilen, reflux, slecht slapen.

Het herstelgesprek is een vriendelijke en bewezen effectieve methode om te herstellen. Het spreekt jouw zelfherstellend vermogen aan. Wat zorgt voor stressreductie en nieuwe verbindingen met je lichaam en gevoelsleven.

Het herstelgesprek is onderdeel van een traject:

* Telefonische kennismaking

* Herstelgesprek (1,5 – 2 uur). Bij jou of mij thuis (online ook mogelijk)

* Twee telefonische evaluaties

* Gedurende het traject begeleiding via whatsapp

€ 350,-

(Gereduceerd tarief in combinatie met een doula-traject)

Na de laatste evaluatie bekijken we samen of nog een gesprek nodig is of dat je volledig hersteld bent. 95% van de vrouwen hersteld met 1 of 2 gesprekken. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle en ontspanning binnen het gezin. Gedurende het traject ben ik er voor je, ben ik bereikbaar als je me nodig hebt.

* Extra herstel gesprek + evaluatie

€ 175,-

Sommige werkgevers staan open voor vergoeding van het hersteltraject, informeer naar de mogelijkheden. Lees meer over de wetenschappelijke onderbouwing van deze methode bij de Geboortespecialist.

Reviews

“Ik heb lang getwijfeld of ik hulp moest zoeken en zo ja, waar dan? Ik ervaarde mijn bevalling erg negatief, ik voelde mij onzeker als moeder en het geven van borstvoeding ging al maanden moeizaam. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog en werd er zelfs gesproken over anti- depressiva. Toen kwam Meike op mijn pad en ik besloot om het traject met haar eerst een kans te geven.

Jij stond gelijk aan mijn zijde, je voelde als een steunpilaar en voelde heel benaderbaar. Er werd gevraagd naar mijn behoeften, mijn gevoel en jij maakte duidelijk dat ik daarop kon vertrouwen. Het herstelgesprek heeft mij de ruimte gegeven om de positieve gebeurtenissen weer toe te laten en ik kan eindelijk zorgeloos borstvoeding geven. Ik ben je dankbaar voor jouw deskundigheid en alle steun!”

 

“Het moeder zijn bij mijn oudste en jongste dochter heb ik altijd anders ervaren. Bij mijn jongste dochter leek het moederschap meer vanzelf te gaan en te stromen en bij mijn oudste dochter minder, het kostte mij allemaal meer energie. Na het herstelgesprek voel ik beter wat mijn oudste dochter nodig heeft en kan ik dat haar gemakkelijker geven. Ik voel een verbondenheid nu met haar die ik hiervoor niet eerder heb ervaren.

Tijdens de gesprekken met Meike voelde ik dat zij echt aan mijn zijde stond tijdens dit traject. Ik voelde me veilig, gezien en gehoord door haar”.

 

“Mijn geboortetrauma onder ogen durven zien. Terug kijken naar mijn zwangerschappen deed ik niet graag. Mijn tweede bevalling herbeleefde ik regelmatig. Het werd steeds minder, maar het was een pijnlijke herinnering waar ik nooit over wilde praten en stopte het weg. Het kraambed was traumatisch door lichamelijke complicaties. De band met mijn kindje opbouwen vond ik moeilijk. Huilend de dagen en weken door…

Maandenlang liep ik met een gevoel die ik niet kon plaatsen. Emoties wisselden elkaar af boos, verdriet, frustratie. Meike heeft mij mee laten varen naar een plek in mijzelf die ik tot die tijd nooit bezocht. Dit is de basis waar ik nu iedere dag bewust naartoe ga. Ik mag nu zijn wie ik wil zijn, omdat ik dit toe kan laten. Ik ben moeder, ik ben echtgenoot, ik ben een vrouw die keuzes durft te maken. Gevoel van vrijheid en liefde hebben de plaats overgenomen van mijn kettingen die ik zelf om had gedaan.

Meike dankjewel voor jouw expertise, vertrouwen, geduld en overgave”.

Ik wil ook herstellen