Welkom lieve vrouw, ik zal mezelf aan je voorstellen,


Ik ben Meike, doula én geboortetrauma therapeut. Het verloop van mijn leven kenmerkt zich eigenlijk als het verloop van de zwangerschapstrajecten die ik aanbied; van buiten naar binnen & weer van binnen naar buiten.
Jaren keerde ik naar binnen en leerde ik mezelf echt kennen gedurende het leven en eindeloze interesse in persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft mij stevigheid en veiligheid gebracht en nu mag ik naar buiten, het aardse leven leven met beide benen op de grond. 


Door deze persoonlijke groei durf ik te voelen, ben ik veilig in mezelf en steeds meer bewust van mijn lichaam en mijn cyclus. Wat een ongelofelijke winst, het leven gaat zoveel makkelijker vanuit deze verbinding. En dat is precies wat ik jou wens voor tijdens de zwangerschap én de bevalling, naar binnen én naar buiten durven keren. Geboorte geven aan jouw kindje, precies zoals jij denkt dat goed is.

 

Ontwikkeling in werk


Mijn werkende leven loopt eigenlijk parallel aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Na mijn eerste opleiding begon ik in een functie op kantoor, binnen een commercieel bedrijf met daarnaast een deeltijd opleiding in de avonduren. Hier kon ik mij verschuilen achter mijn computer en vluchten voor mijn gevoeligheid.

 

Na het afronden van mijn opleiding besefte ik mij, dat ik meer contact wilde met mensen, echt contact. Ik begon aan de opleiding verpleegkunde, terwijl ik in dienst was van het ziekenhuis. Hier kreeg ik echt contact en kon ik mij niet meer verschuilen. Een intense periode waarin ik tijdens een burn-out heel veel van mezelf leerde.

 

Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn in het ziekenhuis,  realiseerde ik me dat het echte contact waar ik naar op zoek was te weinig voorkwam. Door meer in contact te zijn met mezelf, besefte ik mij weer dat ik vroeger altijd verloskundige wilde worden. Als klein meisje keek ik altijd met mijn moeder naar het programma ‘de bevalling’ en op mijn twaalfde was ik voor het eerst bij een bevalling. Mijn kracht ligt in de persoonlijke begeleiding en daar was de Doula opleiding;. met heel veel plezier volg ik deze nu in Utrecht.