Welkom lieve vrouw, ik zal mezelf aan je voorstellen,


Ik ben Meike, 33 jaar en ik ben eindeloos geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb mogen leren over het zenuwstelsel, wat ik doe als ik mij niet helemaal veilig voel. Ik heb mijn wensen en grenzen mogen voelen en leren uitspreken in tantracursussen. Human Design heeft mij geholpen meer inzicht te geven in mijn ware energie, emotionele golf en mijn manier van beslissingen nemen. Plantmedicijn ceremonies hebben mij een inkijkje gegeven in mijn angsten en patronen en mij het grote geheel laten ervaren. Yin yoga helpt mij nog wekelijks mijn zachtheid te voelen en kundalini yoga mijn levensenergie. In de Soul Coach jaartraining heb ik geleerd te zijn met wat er is, de weerstand los te laten en niet alles te willen sturen.


Door deze persoonlijke groei durf ik te voelen, ben ik veilig in mezelf en steeds meer bewust van mijn lichaam en mijn cyclus. Wat een ongelofelijke winst, het leven gaat zoveel makkelijker vanuit deze verbinding. En dat is precies wat ik jou wens voor tijdens jouw zwangerschap, de bevalling en daarna; verbinding, vertrouwen, durven voelen en je veilig voelen in en met jezelf.

 

Ontwikkeling in werk


Mijn werkende leven loopt eigenlijk parallel aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Na mijn eerste opleiding begon ik in een functie op kantoor, binnen een commercieel bedrijf met daarnaast een deeltijd opleiding in de avonduren. Hier kon ik mij verschuilen achter mijn computer en vluchten voor mijn gevoeligheid.

 

Na het afronden van mijn opleiding besefte ik mij, dat ik meer contact wilde met mensen, echt contact. Ik begon aan de opleiding verpleegkunde, terwijl ik in dienst was van het ziekenhuis. Hier kreeg ik echt contact en kon ik mij niet meer verschuilen. Een intense periode waarin ik tijdens een burn-out heel veel van mezelf leerde.

 

Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn in het ziekenhuis,  realiseerde ik me dat het echte contact waar ik naar op zoek was te weinig voorkwam. Door meer in contact te zijn met mezelf, besefte ik mij weer dat ik vroeger altijd verloskundige wilde worden. Als klein meisje keek ik altijd met mijn moeder naar het programma ‘de bevalling’ en op mijn twaalfde was ik voor het eerst bij een bevalling. Mijn kracht ligt in de persoonlijke begeleiding en daar was de Doula opleiding;. met heel veel plezier volg ik deze nu in Utrecht. 

Logo


Ik geloof in de symbolische betekenis van dieren. De libelle – een bijna sprookjesachtig dier met magische kleuren – staat voor transformatie. Transformatie door groei en grote gebeurtenissen in je leven. Zelf ben ik continu bezig met deze groei, rondfladderend in mijn eigen bubbel. En ook jij als zwangere vrouw, maakt een transformatie door, naar het moederschap.


Als vrouw voel ik mij verbonden met de cyclus van de maan en probeer ik hier steeds meer naar te leven. Vaak zien we dat onze cyclus gelijk loopt met de maancyclus. Nieuwe maan is een periode van nieuwe intenties, manifestatie en groei. Volle maan is een periode van voltooiing. Wist je dat er bij volle maan veel baby’s worden geboren?